Chef Ralf Berendsen

Chef Ralf Berendsen

Twee Michelin sterren

EEN GEBOREN PERFECTIONIST – RALF BERENDSENS STERRENRIJKE CARRIÈRE

De Nederlands-Limburger Ralf Berendsen is de drijvende kracht achter restaurant La Source. Sinds 2011 is hij er als Fine Dining Chef verantwoordelijk voor de culinaire gang van zaken. Amper twee jaar na zijn aantreden verwierf hij een eerste Michelin-ster. Een kroon op het werk van een perfectionist, zoals hij zichzelf graag bestempelt. “Niks is zo goed dat het niet kan verbeterd worden“, aldus Ralf Berendsen. Met de tweede Michelin-ster heeft hij een opnieuw een grote stap voorwaarts gezet in zijn succesvolle carrière.

2-sterrenchef Ralf Berendsen: “Ik ben vanzelfsprekend zeer verheugd dat een levensdroom in vervulling gaat. In feite deelt het ganse team in de eer, de tweede ster is immers ook de verdienste van de gemotiveerde en vakbekwame mensen die dag in dag uit aan mijn zijde staan. Een tweede ster is iets buitengewoons, ze heeft een bijzondere uitstraling. In La Source heb ik vanaf dag één de mogelijkheid en vrijheid gekregen om mijn eigen weg te gaan en mijn visie op fine dining concrete gestalte te geven. Vanaf een bepaald niveau moet je je gerechten een eigen culinaire invulling en signatuur kunnen geven. Dat is een werk van lange adem, een never ending story. Tezelfdertijd is het een zeer leerrijk proces en een culinaire ontdekkingsreis die je horizon verbreedt en nieuwe kennis en inzichten oplevert. Ik voel dat ik een punt heb bereikt, waarop authenticiteit enorm belangrijk wordt. Koken is voor mij niet alleen een kunst, het is ook een streven naar perfectie, dat nooit eindigt.“

“Het beroep van kok is voor mij het mooiste ter wereld, op voorwaarde dat je in een omgeving kunt werken die je toelaat om je knowhow en creativiteit om te zetten in gerechten die je gasten in vervoering brengen. In La Source heb ik die  perfecte omgeving gevonden, ik ben eigenaar Eric Bullens en Directeur Marc Alofs daar oprecht dankbaar voor.“

1Beoordelingen Restaurant La Source
Sluiten