Beschikbaarheid controleren

Chef Robert Levels

Chef Robert Levels

Robert Levels, chef van Le Bistrot

HIER HEB JE NOG EEN FAMILIAAL GEVOEL

Fans van computerspelletjes zouden goud geven voor zijn familienaam, maar ROBERT LEVELS (49) heeft een volledig andere passie: koken op een zo hoog mogelijk niveau.

Dat doet hij al bijna dertig jaar. Hij was de rechterhand van topchefs als Toine Hermsen en Hans van Wolde. Sinds de zomer van vorig jaar staat hij als eerste chef achter het fornuis van LE BISTROT.

In Domaine La Butte aux Bois is Robert Levels niet aan zijn proefstuk toe als eindverantwoordelijke van een keukenteam. Vijf jaar geleden werd hij in Bilderberg Kasteel Vaalsbroek executive chef van In de Oude Watermolen (restaurant en bistro) en De Kruidentuin (feestzaal). “Daar heb ik veel geleerd op het vlak van leidinggeven en organisatie”, benadrukt hij. “Die ervaring komt me nu goed van pas. Ik ben niet alleen chef van Le Bistrot, maar ook eindverantwoordelijke voor de banqueting, de lunches die in de spa worden geserveerd en het ontbijt van de hotelgasten. Daardoor is mijn job erg gevarieerd. Ik zou niets anders meer willen. Een team aansturen en tegelijk flink meewerken, dat is mijn nieuwe passie. Ik zie me hier nog heel wat jaren blijven. La Butte is een familiaal bedrijf. Dat voel je. Ketenhotels zijn vaak onpersoonlijker.”

 

GEBACKPACKT
Robert Levels volgde een koksopleiding in Sittard. Daarna werkte hij onder meer in L’Auberge in Weert, bij Toine Hermsen en Hans van Wolde (van Beluga) in Maastricht en Landgoed Altembrouck in ’s-Gravenvoeren. “Op al die locaties heb ik veel geleerd. Tussendoor heb ik veertien maanden gebackpackt in Azië en Australië. Ook dat was een leerrijke periode. Een beetje afstand nemen is goed voor je inspiratie.” Nu steekt hij in Domaine La Butte aux Bois naar eigen zeggen regelmatig veel op van Ralf Berendsen “Wij overleggen doorlopend en proeven van elkaars gerechten. Dat is een noodzaak als je dezelfde koers wil varen. Uiteraard moet er een verschil zijn tussen La Source en Le Bistrot, maar tussen die twee keukens mag geen canyon zitten. Wie naar La Butte komt, heeft bepaalde eisen. Die moeten op ieder niveau ingevuld worden. Ralf en ik staan allebei voor een kwaliteitskeuken met een klassieke basis en hedendaagse accenten.”

SPIEGELEITJE
Perfectie, het is een woord dat Robert Levels even vaak in de mond neemt als Ralf Berendsen. “Uiteraard heeft de gast van een tweesterrenzaak bepaalde eisen, maar dat geldt net zo goed voor de hotelgast. Ook zijn spiegeleitje bij het ontbijt moet perfect zijn. Le Bistrot, wellness, La Source, hotel, fitness … In dit huis hoort iederéén top te zijn. Alleen dan kan je als bedrijf een goed product aanbieden. Wat binnen mijn bevoegdheden ligt – Le Bistrot, banqueting, ontbijt, lunches in de spa – wil ik op een hoger niveau tillen. Een chef kookt natuurlijk niet in eerste instantie voor de culinaire gidsen, maar samen met mijn team heb ik één heel concreet doel: de quotering in Gault&Millau verhogen. Nu hebben we 13 op 20. We gaan ernaar streven om daar verandering in te brengen. In stijgende lijn, welteverstaan. (lacht) Die gezamenlijke ambitie motiveert ons elke dag om onze gasten de best mogelijke service te bieden.”

Sluiten