Beschikbaarheid controleren

Yannick Bouts, directeur Domaine La Butte aux Bois

Yannick Bouts, directeur Domaine La Butte aux Bois

“ONS VERHAAL AAN NOG MEER MENSEN VERTELLEN”

YANNICK BOUTS directeur van Domaine La Butte aux Bois:
“Al bij de kennismaking voelde ik een klik met mijn nieuwe collega’s. Ik wist meteen, dit wordt mijn verhaal”.

Yannick Bouts kwam allesbehalve onbeslagen op het ijs. Voor zijn leeftijd legde hij al een fraai, gevarieerd parcours af. Na zijn opleiding hotelmanagement aan de Erasmushogeschool in Brussel bekleedde hij diverse managementfuncties in de hotelketens Marriott, Holiday Inn en Crowne Plaza. Daarna ging hij aan de slag als sales- en marketingmanager bij de Oost-Vlaamse ondernemersfamilie Vermeersch, die onder meer het cateringbedrijf Dîner Privé en de hotels Auberge du Pêcheur, Gosset, Serwir en Charl’s in portefeuille heeft. Na tien jaar koos hij in Leuven voor de opstart van het prestigieuze hotel The Fourth met het bijhorende restaurant Tafelrond.

 

TROEFKAARTEN
“Alles wat ik daar op termijn wilde realiseren, was hier in Neerharen al allemaal aanwezig. Marc Alofs verrichtte met zijn team schitterend werk, maar we mogen niet voldaan achteroverleunen. In deze sector moet je voortdurend anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en vooruitkijken. La Butte heeft geweldige troefkaarten. Die moeten we blijven uitspelen. Een tweesterrenrestaurant, een hoogstaande bistro, een wellness van 1350 vierkante meter, een hotel met het label vijf sterren Superior, een highend gym, de nabijheid van het Nationaal Park Hoge Kempen en … zijn mensen. Zij maken het verschil. Als je geen bezielde medewerkers hebt, geraak je het met prachtigste product ter wereld niet verder dan je voordeur.” Yannick Bouts benadrukt dat er nog andere redenen waren om voor Domaine La Butte aux Bois te kiezen. “Ik zie hier grote uitdagingen. We liggen in het midden van de Euregio Maas-Rijn. Aan de oostelijke kant – laten we het gemakshalve over Duitsland en Nederland hebben – zitten we qua bereik al erg goed. In mijn eigen omgeving stel ik echter vast dat er nog een grote mentale afstand is tussen Hasselt en Lanaken, terwijl het amper twintig minuten rijden is. We hebben een bijzonder goed verhaal, maar we moeten het aan nog veel meer mensen vertellen.”

X-FACTOR
“Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe uniek Domaine La Butte aux Bois is. In 2011 was ik hier voor het eerst als gast. Toen al voelde ik de X-factor van dit huis. Als je de parking oprijdt, is het alsof je een paar honderd kilometer verder in het buitenland zit. Dat gevoel creëert bij de bezoeker direct een verwachting. Die moeten we van het in- tot het uitchecken iedere seconde waarmaken. Ik voel een ongelofelijke drive om daar keihard aan te werken.

Sluiten