Beschikbaarheid controleren

Historie & cultuur

Historie & cultuur

Luxe hotel nabij Maastricht

Beleef de overweldigende cultuur die overal rondom ons luxe hotel nabij Maastricht te vinden is. Gedurende uw verblijf bij Domaine La Butte aux Bois kunt u genieten van een uitstap naar één van de vele interessante plaatsen in de buurt. Ons meertalige receptieteam helpt u graag bij het adviseren en organiseren van uw dagtocht.

Cultuur in de kolenmijn

De Belgische provincie Limburg was eeuwenlang een belangrijk mijnbouwgebied. Hoewel de kolenwinning nu is gestopt, zijn de mijnen nog steeds actief – met name de C-mijn in Genk (www.c-mine.be), nu de thuisbasis van een groot kunst- en cultuurcentrum met studio’s, een museum, een interactieve mijn en een concertgebouw. Het beklimmen van de oude schachttoren is een aanrader, evenals een bezoek aan de showroom van porseleinontwerper Pieter Stockmans (www.pietstockmans.com).

Belgische wijn

Naast het consumeren van meer Champagne dan wie ook ter wereld, produceren de Belgen ook uitzonderlijke wijn. Om deze zelf eens te proberen, raden wij een bezoek aan de charismatische wijnboer Jaap van Rennes in zijn ‘wijnkasteel’, Wijnkasteel Genoels-Elderen aan. Zijn witte wijnen zijn mooie pareltjes en een must-have voor de wijnkaarten van alle toprestaurants in Vlaanderen.

Culinaire hoogstandjes

Er zijn meer Michelin-sterren restaurants per capita in België dan in enig ander Europees land. Talloze kleinere cafés, bistro’s  en restaurants serveren lokale specialiteiten die een down-to-earth kwaliteit combineren met een duidelijk Franse inspiratie. Met meer dan 140 bierbrouwerijen in het hele land is het Belgische bier gevarieerder dan in enig ander land ter wereld. Het Belgische bier werd in 2016 toegevoegd aan de Unesco-lijst van immaterieel cultureel erfgoed vanwege zijn lange geschiedenis en uitstekende kwaliteit.

Sluiten