Nieuwe gezichten bij Domaine La Butte aux Bois - Domaine La Butte aux Bois
Nieuwe gezichten bij Domaine La Butte aux Bois - Relais & Châteaux hotel in België

Nieuwe gezichten bij Domaine La Butte aux Bois

Met tweesterrenrestaurant La Source, een hotel met het label vijf sterren superior en een wellness van 1350 m² is Domaine La Butte aux Bois in Lanaken een van de meest exquise horecalocaties van de euregio Maas-Rijn. „Een uitgelezen uitvalsbasis voor een staycation, zo is afgelopen zomer nog eens gebleken”, zegt directeur Yannick Bouts.

Enkele maanden geleden werd in Domaine La Butte aux Bois de eerste Belgische boetiek van het prestigieuze automerk Bentley geopend. Ogenschijnlijk een detail, maar het zegt veel over de renommee van Het heuveltje in de bossen, het uitgestrekte landgoed met bijhorend Engels landhuis dat de adellijke familie Lagasse de Locht in 1926 liet bouwen. In 1970 werd het gekocht door de Nederlandse familie Bullens, maar pas in 1986 werd het een hotel-restaurant. Door stelselmatige uitbreiding van de accommodatie en professionalisering groeide het uit tot een begrip in beide Limburgen, later ook in de buurlanden.In 2017 werd een grote stap voorwaarts gezet met een investering in wellness Spa Retreat La Forêt, fitnessclub Le Gym, de uitbreiding van het hotel en een ruimere lounge. Even later volgden de verruiming en modernisering van de keuken. „Maar met alleen een high-end infrastructuur red je het niet, je moet ook competente mensen met een groot inlevingsvermogen hebben.

Gastheerschap is een sleutelbegrip in onze filosofie”, zegt directeur Yannick Bouts. Zijn rechterhand is nu Kim Defaux, voordien acht jaar sales manager. „Zij geeft me de ruimte om te focussen op operaties, vernieuwing, structuur en verfijning.”, …

Lees meer in Chapeau Magazine

Sluiten