La Source, chef Ralf Berendsen, blijft in de Belgische culinaire top. - Domaine La Butte aux Bois
La Source, chef Ralf Berendsen, blijft in de Belgische culinaire top. - Relais & Châteaux hotel in België

La Source, chef Ralf Berendsen, blijft in de Belgische culinaire top.

© REDACTIE GAULT&MILLAU:

La Source maakt deel uit van een luxehotel zoals ons land er slechts weinig telt. De omgeving, ruimtelijkheid, het aanbod aan faciliteiten en het uitzonderlijk hoog serviceniveau zorgen samen voor een aparte beleving.

Chef Ralf Berendsen past met zijn exquise gerechten perfect in dat plaatje. Hij koppelt technisch en creatief vernuft aan de gave om met geïnspireerde smaakassociaties een eigen culinaire stempel te drukken. Uiterst delicaat en met het accent op verfijnd mondgevoel is een bereiding van ganzenlever met het zilte vlees van noordzeekrab en daarbij de unieke smaak van nashipeer en verjus. Vooraf kondigden vier hapjes vol fijne details reeds de hoge afwerkingsgraad van deze keuken aan. In die zin pleziert het gebruik van zeeduivellever bij een stuk zeeduivelstaart en schuimige kerrie bij een flinke carabinero. Meer ingetogen en met scherpe focus is een strakke bereiding van coquilles met eekhoorntjesbrood, aardpeer en bruine boter. Als finale geeft exotisch fruit zoals kokosnoot en passievrucht samen met kruidige galanga aan een creatie met witte chocolade elegant diepgang.

BEZOEK DE WEBSITE VAN GAULT&MILLAU

Sluiten