Dr. Yolande Bullens-Goessens - Domaine La Butte aux Bois
Dr. Yolande Bullens-Goessens - Relais & Châteaux hotel in België

Dr. Yolande Bullens-Goessens

“Rimpels krijgen we allemaal. Anti-aging en botox zijn geen taboe meer. Ook niet voor mannen.”

“Kort samengevat: dermatologie gaat over alles wat met de huid te maken heeft en het bestrijkt een breed spectrum aan aandoeningen en toepassingen. Dat verklaart de hoge specialisatiegraad onder de dermatologen. In mijn geval betreft dat de behandeling van spataders en cosmetiek.” Aan het woord is dr. Yolande Bullens-Goessens.

Samen met een collega runt zij in Genk een dermatologische praktijk en is daarnaast deeltijds verbonden aan Spa Retreat La Forêt van Domaine La Butte aux Bois.

“De formule werkt: het team van La Forêt wordt versterkt met een arts die gespecialiseerd is in cosmetiek en ikzelf krijg de kans om mijn beroep deeltijds uit te oefenen in een wondermooie hotelomgeving. Het voelt hier more cosy aan dan in een medisch kabinet. De lotusbloemen aan de muur van mijn werkkamer heb ik zelf mogen uitkiezen.”

Meerwaarde

Vanuit haar jarenlange ervaring als dermatoloog heeft ze ook een belangrijke inbreng gehad in het ontwikkelen van het La Forêt-concept. De inbreng en aanwezigheid van dr. Yolande Bullens-Goessens vormen een niet te onderschatten meerwaarde voor de hotelgast.
“De aandacht voor huidverzorging in het algemeen en huidverbetering in het bijzonder is sterk toegenomen. Dat merk je aan de artikels die daar in de tijdschriften over verschijnen en aan het aanbod  en de omzet van huidverbeteringsmiddelen in apotheken en schoonheidssalons. Rimpels krijgen we allemaal, de één wat eerder dan de ander. Het verschil met vroeger bestaat erin dat we nu op een nette manier oud willen worden. Anti-aging en botox zijn geen taboe meer. Ook niet voor mannen.”

Is de vrees voor bijwerkingen overwonnen?
“Botox is een afdoend en veilig geneesmiddel tegen rimpels, zonder bijwerkingen. Alleen als het niet deskundig of op verkeerde plaatsen wordt gebruikt, kunnen er complicaties optreden.”

La Forêt by dr. Bullens

Dr. Yolande Bullens-Goessens heeft in samenwerking met een bekend Duits laboratorium een eigen Doctor’s Brand ontwikkeld. La Forêt by dr. Bullens omvat vier productenlijnen die uiteenlopende toepassingen en doelgroepen voor ogen hebben: anti-aging, anti-acne, For Men en Body Thalasso. “Ik heb erover gewaakt dat enkel met werkzame en veilige producten wordt gewerkt, die bovendien nog betaalbaar zijn. Ze kunnen ook online worden besteld voor privégebruik.”

Het holistische behandelingsconcept van La Forêt steunt op vijf pijlers: Reenergizing, ReharmonizingRefreshing, Regeneration en Recovering, op maat van de persoonlijke wensen en behoeften van de individuele gast. Het maakt niet uit of het om vrouwen, mannen of tieners gaat.

Sluiten