La Butte aux Bois investeert in Restaurant La Source

LANAKEN (B) – Hostellerie La Butte aux Bois heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in haar à la carte restaurant La Source. De keuken werd ingrijpend verbouwd, het restaurant werd ‘gerestyld’, nieuw porselein werd in gebruik genomen en ook aan de personele bemanning van het restaurant werd gewerkt. De resultaten zijn zichtbaar op de nieuwe website www.restaurantlasource.be.

Gastvrouw en Maitre d’Hotel Bianca Harteman en Chefkok Ralf Berendsen vormen het culinaire duo dat verantwoordelijk is voor La Source en worden bijgestaan door een 10 personen sterke witte en zwarte brigade. Beiden hebben een luisterrijk palmares in de gastronomie waarbij eerder gewerkt werd in een- en meer sterrenzaken in het omringende buitenland. De meest ingrijpende verandering is de ombouw van één grote keuken naar drie aparte keukens voor restaurant La Source, bistro Het Binnenhof en voor de banqueting van feesten en partijen.

Van kwantiteit naar kwaliteit

“We hebben voor La Source heel bewust gewerkt aan het omvormen van een hotelkeuken naar een specialistische à la carte keuken”, vertelt Bianca Harteman. “De eigen beleving van La Source begint al in de afzonderlijke salon waar de gasten hun aperitief geserveerd krijgen. Een opvallende vernieuwing in het restaurant is de half open keuken, waar je achter glas Chefkok Ralf en zijn ploeg aan het werk ziet. Ook de ‘Chefs table’ met zijn afwijkend meubilair is nieuw evenals het fraai vormgegeven Dibbern porselein. We hebben de vaste opstelling teruggebracht van 23 naar 15 tafels en La Source is nu 5 in plaats van 7 dagen geopend voor lunch en diner. Dat past allemaal in onze filosofie ‘van kwantiteit naar kwaliteit’.”

Puur, passie en perfectie

Ralf Berendsen, een van de drie chefs in La Butte en verantwoordelijk voor La Source, typeert zijn keuken als seizoensgebonden, waar met verse, bij voorkeur streekproducten wordt gewerkt en waar Mediterrane en Aziatische invloeden te proeven zijn. “Ik vind dat je de producten in hun waarde moet laten; je moet ze verrijken, niet verbloemen. Het is interessant om op je bord een contrast van producten en dus van smaken aan te treffen en van die producten verschillende structuren en belevingen te presenteren. Hier komen hele beesten binnen die wij zelf verwerken; of het nu wild of vis is. Ik wil ze zelf uitzoeken om zeker te zijn van de kwaliteit”, aldus Chefkok Berendsen wiens enthousiasme samen te vatten is met de woorden puur, passie en perfectie. De nieuwe kaart die zopas in gebruik is genomen laat dat zien en proeven.

Professionalisme koppelen aan gastvrijheid

Hostellerie La Butte aux Bois maakt als een van de weinige horecabedrijven in de omgeving deel uit van het prestigieuze ‘Relais & Châteaux’ en omvat naast het à la carte restaurant La Source, bistro Het Binnenhof, 41 geriefelijke hotelkamers, het gerenommeerde wellnesscenter Aquamarijn en een omvangrijk zalencentrum waar zakelijke meetings en seminars gehouden worden en dat ook erg geschikt is voor feesten en partijen. “Onlangs nog mochten wij daar het grote jubileumfeest van de zilveren TEFAF verzorgen voor zo’n 625 genodigden. Als je dan na afloop alleen maar lovende woorden van deze verwende gasten krijgt, is dat voor ons de bevestiging dat wij zowel culinair als organisatorisch aan de hoogste standaarden voldoen”, aldus de trotse directeur Marc Alofs van La Butte. “Het interessante aan dit veelzijdige bedrijf is dat de verschillende elementen elkaar versterken. Voor de gasten maakt dat van La Butte aux Bois een attractieve bestemming en voor ons fantastisch team van gemotiveerde medewerkers iedere dag weer een geweldige uitdaging om professionalisme te koppelen aan gastvrijheid.”